dijous, 3 de juliol del 2008

Montseny-El Cafè

6 hores 5 minuts

Ja fa temps que planejo una mega-excursió al Montseny, aprofitant el GR 5.2 i el GR 5 fer una volta circular a tot el Montseny. Basicament Montseny- Coll Formic-Matagalls-Sant Marçal-Agudes- Turó de l'home- Montseny. Així que decideixo fer el primer tram de l'excursió del Montseny fins al Cafè on enllacen els dos GR.

En teoria una excursió llarga però plana, la mandra de llevar-me aviat ( són vacances) fa que agafi tota la solada. Del poble del Montseny fins a la Castanya cap problema amb dues hores hi arribo, però després en teoria darrera un petit coll hi ha el Pla de la Calma però tardo gairebé una hora de forta pujada per fer aquest “petit”coll. Sort que al final apareix el Pla de la Calma ple de flors, verdor i puc estirar-me a descansar en un prat. La tentació d'un refresc a Coll Formic em crida, però no prou per afegir dues hores al camí.

D'aquesta petita excursió trec unes conclusions molt vàlides per a la meva Maga-volta al Montseny.

1.No estic preparat físicament per caminar dotze o catorze hores seguides.
2.Abans de fer a volta haig de conèixer el camí. Malgrat que sigui un GR en alguns punts et perds cosa gens preocupant però si emprenyadora si fas una gran ruta. Segona també haig de conèixer on hi ha fonts i més amb la xafogor que fa.
3.La pujada des de la Castanya fa que em plantegi que potser aquesta ruta és més fàcil en sentit anti-horari i no horari com tenia plantejada.