diumenge, 27 de gener del 2008

Oix-Torralles-Hostal Vall d'en Bac

5h 30'

Ens apropem a l'alta Garrotxa per fer una excursió partint d'Oix fins a l'Hostal de la Vall d'en Bac. Partim d'Oix i ens dirigim pel GR-1 a l'agregat de Torralles, el camí va fent pujada però sense ser excessiu, en una hora i poc ens hi arribem. És un petit poble amb església romànica i quatre cases totalment arreglades. Després continuen seguint el GR-1 fins a l'Hostal de la Vall d'en Bac, una hora i mitja més. El corriol és molt agradable i d'aquí pel GR-83 i després per un camí local ens tornem a Oix pel bosc del Quer, tardem aproximadament el mateix per fer la tornada 2,30 minuts.

El bosc del Quer és increïble sembla tret d'un conte. Mai havia notat tant els canvis d'humitat d'una manera tant radical. Primer una fondalada totalment glaçada on en tot l'hivern no hi deu entrar el Sol, després un bosc totalment cobert de Barbes de Monjo i de verdet als arbres ( se'ns ha espatllat la màquina, mala sort!) , més tard una zona totalment xopa per travessar un corriol i al final de sobte aparèixer un llit de fulles ocres, enmig d'un bosc sec. Cada canvi te'l trobaves de sobte, al girar un revolt.



Excursió molt agradable, i sense pèrdua ja que hi ha pals indicadors a les cruïlles que indiquen direccions i temps per arribar a cada lloc.