dijous, 2 d’octubre del 2008

Nepal. Gorkha 6 d'agost

Avui anirem fins a Gorkha i pujarem al castell-palau del rei. Gorkha és la ciutat d'on prové la dinastia que va conquerir la vall de Katmandú i va unificar-fundar Nepal. Per això era un lloc molt especial per l'antiga monarquia que fins fa un mes governava el país. També és curiós que és la ciutat origen del líder de la guerrilla maoista que s'enfrontava fins fa poc al govern.

Arribem a Gorkha i comencem a enfilar un camí d'esglaons, esglaons i més esglaons que ens condueixen al castell. Ja portem tres dies d'esglaons! El castell és curiós amb un palau d'arquitectura newari i un temple. Fins fa un mes no es podia entra calçat, ni fer fotografies, ara amb l'arribada de la república hi ha més llibertat i ja no és un lloc tant sagrat.



El castell-palau-temple desde el camí de pujada.

Suem com mai a la pujada, ho comentem, tots els porus de la nostra pell estant soltant líquid i el més curiós. No és un procés gradual sinó que sembla que s'engegui el mecanisme de suar i de sobte et sents completament xop. El millor és que no fem pudor sinó que després de deu minuts sols suem aigua inodora, això sí amb la sensació que tant líquid com entra ( bevem) surt al cap de deu segons en forma de suor. Qui deia que al Nepal feia fred?

Comencem a comentar que potser podríem aprofitar molt més els dies que fem poques coses.



En un viatge hi ha temps per a tot, fins i tot per fer el ximple.