dimecres, 18 de juliol del 2007

Dramaturg d'espectacles de titelles

Sempre m'han agradat de les titelles, tant les de fil com les de mà. Per què ? No ho sé, potser és un reducte de l'infant que tots tenim a dintre, però m'agraden els espectacles de titelles.

No hagués dit mai que tindria enveja del nivell cultural de Lleida, però en tinc. Ells tenen un festival anual de titelles que funciona a la perfecció i un centre de titelles i a Barcelona el festival és bianual i a sobre se l'han carregat amb lo del teatre visual. On puc anar a veure espectacles per adults de titelles aprop de Mataró? Les titelles no només són pels infants, no hi ha espai a Barcelona per una sala de titelles per adults?

L'altra cosa que critico dels espectacles de titelles és que moltes vegades són de companyies auto-gestionades: ells fan els titelles, els interpreten i construeixen l'espectacle i el text; i moltes voltes, em sembla les titelles són magnífics, la interpretació molt bona però el text queda curt o fluix. Demano una figura que no existeix i que suposo que és moriria de gana. El dramaturg de titelles.

Els espectacles de titelles tenen un ritme o unes característiques diferents als teatre d'actors o als textos escrits per tant han de tenir un text adaptat. Per sort per Santes sempre hi ha titelles i aquest any també per adults!