dimecres, 31 de desembre del 2014

Propòsits d'any nou.

Ja fa uns quants anys que vaig establir un pacte amb els bons propòsits d'any Nou. No els compleixo mai i així no cal que cada any els renovi. Els mateixos de l'any anterior em serveixen pel nou any. Però aquest any m'he proposat una variació, fer algunes coses senzilles que fa una pila d'anys que vull fer o que fa una bona pila que no faig. Com que sóc cap-quadrat he decidit proposar-me 12 bons propòsits a complir un cada mes del proper any. Sí, un dels bons propòsits del proper any és escriure més al bloc i això serà una bona font d'entrades absurdes.

1. Fer una foto 

Sembla senzill però el que vull dir és fer una fotografia de paisatge amb cara i ulls. Buscar un paisatge, buscar l'enquadrament adient, trobar la llum adequada, provar diferents obertures i... El resultats és el de menys però fer tot el procés.

2. Banyar-me al mar

Sí visc a dos minuts del mar però no m'agrada la platja i fa almenys uns tres anys que no em banyo al mar. Que no m'agradi la platja no vol dir que no m'agradi submergir-me al mar però no ho faig.

3. Preparar arròs al forn.

Segurament és el plat estrella familiar i li he demanat la recepta a ma mare unes tres vegades però mai m'he llençat a provar-lo de fer. Segur que no serà el mateix però...

4. Copeta d'Oporto

Vaig tenir una companya ja fa uns deu anys que deia que cada divendres al migdia a l'arribar a casa abans de dinar es prenia com a vermut una copa d'oporto; que li anava perfecte per desconnectar i deixar les cabòries de la feina a l'institut. Des de que m'ho va dir vaig pensar que algun cop ho hauria de provar.

5. Bivac

Fa molts anys que no dormo una nit al ras a la muntanya, despertar-se amb la sortida del Sol i l'esquena destrossada. Quants records!

7. El Senyor dels Anells

Una sessió triple de Senyor dels Anells, la trilogia complerta en una sessió o programar una sessió setmanal amb crispetes i tot el necessari.

8. Anar a buscar amfibis.

Planejar una expedició nocturna a la bassa o riu més proper a la caça de l'amfibi despistat.

9. Llegir l'Odissea d'Homer.

Això ho tinc pendent des de la meva lectura de la Ilíada ja fa uns quants anys.

10.Fer una cata de vins.

Fer un curset per descobrir els meus gustos.

11.Netejar els vidres de la façana.

No és tant fàcil necessito escala nova i neteja-vidres amb un pal per arribar-hi. Però ja fa cinc anys que tenim el pis i mai ho he fet. Ja toca o ja tocava fa temps.

12.Participar a tots els concursos del meu voltant.

Aprofitar el concursos del Sàpiens, Descobrir Catalunya, Nescafè... que sempre dic que haig de fer per veure si hi ha sort i mai ho faig.

Fa temps que també tinc pensat rellegir-me tots els llibres de la saga de Cançó de Foc i Gel ho penso cada cop que surt un nou llibre. Però el proper any no un altre!