dimecres, 28 de setembre del 2011

Noruega: Gaupne-Stryn

Tornem a anar cap al nord i canviem de fiord, deixem els últims braços del Sognefiord per acostar-nos al Nordfjord. És espectacular com el color de l'aigua a cada fiord pot canviar tant. Aquest cop, ens acostem a la muntanya, al terreny de les glaceres. Naturalment anem a visitar la glacera més gran d'Europa, a Noruega no podia ser d'altra forma. Anem a la glacera de Jastedalsbreen.

Ens plovisqueja tot el dia i fins a l'últim moment no ens decidim a intentar acostar-nos a la glacera, és una excursió d'una mica més d'una hora i cada cop plou més. Però al final ho provem i tenim sort, no ens plou fort fins a l'últim quart de la tornada. Ens ha anat molt bé poder estirar les cames.

La glacera ocupa la part superior de les muntanyes però hi ha un braç que sobresurt en una vall, és aquest el que anem a veure, a tocar gel. Hi ha cartells que van marcant fins on arribava la glacera fa anys a mesura que t'acostes. Si retrocedeix sols un xic més el braç de gel desapareixerà i tot el merder turístic que hi ha suposo que també.