dimarts, 13 de setembre del 2011

Noruega: Bergen-Aurland


Sortim de Bergen per acostar-nos fins a Flam. Depenem d'un túnel que al mapa diu que està en construcció però nosaltres sospitem el contrari. Sinó podem anar pel túnel haurem d'agafar un ferri que sols passa tres cops al dia i triga una hora en donar la volta al fiord. Així que fem via per veure si podem agafar el primer ferri i no quedar-nos dues hores esperant el segon del matí. Al final existeix el túnel, fa 18 quilòmetres! Bé pel mapa! Sort que és d'aquest any!

Això fa que ens trobem a Flam a mig matí. Mirem si podem agafar el famós tren de Flam, surt al cap de deu minuts! Tornem a córrer. El viatge en tren val la pena, quin paisatge! La llàstima és que de planificar-ho millor haguéssim pujat en tren i baixat en bici (en lloguen a tot arreu) i ho haguéssim pogut fer a la tarda sense córrer. Igualment quin paisatge!

El tren de Flam.

Una parada anant amb el tren.

Després de dinar ens acostem al mirador de Stegastein. Algún graciós se li va acudir fer un pont de fusta cap al precipici i posar al final de tot un vidre. El meu vertigen va a tot drap. Passem la resta del dia a Aurland passejant.

El mirador d'Stegastein.

El port d'Aurland.