diumenge, 20 de febrer del 2011

Em diverteixo a l'aula?

Cap de setmana ocupat per les jornades de Geogebra. Quin vici és aquest programa! I quines coses més increïbles que es poden fer, i quines s'arribaran a poder fer! Doncs enmig d'una conferència sobre les animacions en Geogebra de Gaetano di Caprio en va presentar una titulada Mathematical walk, que ajuda als alumnes a entendre el concepte de funció i de tangent. Doncs quan l'estava presentant es va preguntar: Realment això serveix d'alguna cosa? I va respondre. No ho sé, però m'ha divertit. I un professor que s'ha divertit és molt millor professor pels seus alumnes.

Em va venir present que fa unes setmanes vam passar una enquesta que contenia aquesta mateixa pregunta a l'aula i molts alumnes van respondre que creien que no. Així que vaig fer el viatge de tornada fins a Mataró amb aquesta qüestió ballant-me pel cap i amb una determinació clara: Vull divertir-me encara molt més a l'aula.

PD: Si voleu saber de què va la cosa us deixo l'enllaç d'una vídeo de l'animació però això no és res comparat amb jugar amb l'applet i el programa.

Mathematical walk