dimecres, 28 de març del 2007

Nou diccionari de la llengua

Sempre he odiat tots els articles d'opinió que comencen amb una definició: la nació segons el diccionari de la llengua..., la solidaritat segons l'enciclopèdia catalana es defineix com... Trobo que és una falta d'originalitat total i qualsevol que escrigui una article d'opinió que comenci en aquest termes vol dir que no sabia com començar-lo o que tenia presa.

Per una altra banda aquests articles permeten saber quins tipus d'enciclopèdies o diccionaris fa servir la gent. Em penso que la vella enciclopèdia catalana heretada dels pares fa furor, ja se sap els llibres són molt cars; però encara no he trobat ningú que citi una enciclopèdia digital ( wikipedia...) suposo que això queda lleig i poc elegant.

Ara que surt el nou diccionari tinc curiositat per saber si també hi ha snops entre aquests i a veure si hi ha una competició per veure qui l'utilitza primer. Suposo que d'aquí uns dies quedarà com un racana el que encara utilitzi el diccionari vell. Què? No tens ni quatre quartos per comprar-te el nou? El que crec que la gent encara farà servir el Fabra, almenys per poder aquella frase tant maca de Fabra en mà...