dimarts, 20 de novembre del 2007

Fent programacions perdent el temps.

Porto dues hores fent una programació. A l'institut ja tenim un document que va perfecte, on recull quins aspectes, quins temes hem de treballar a cada tema i una petita temporització. Però ja se sap cada any canvien els decrets i els professors ens dediquem a passar hores i hores copiant programacions d'aquí i d'allà, mirant decrets i preguntant-nos que collons volen dir certes frases.

Al cap de perdre uns quants dies elaborem un document immens, que l'inspector encara li trobarà a faltar alguna cosa. Si un inspector ho troba tot perfecte es podria pensar que no ha fet la seva feina. I mirar documents sempre és més fàcil que preocupar-se de com estem fent la docència. I així sempre es pot cobrir les espatlles davant l'inspector d'inspectors, ja que elaborarà un document on hi hagi la carència de les programacions. I ja ho podeu imaginar, l'inspector d'inspectors només mirarà els informes i no com fa realment la feina important l'inspector.

Doncs els exàmens que haig de corregir, les activitats que haig de preparar i les trucades que haig de fer queden aparcades ja se sap estic fent la programació i dijous ve l'inspector. L'únic consol que em queda és que l'any que ve hauré de tornar a fer la feina. Algú decidirà que enlloc de procediments transversals ara es dirà activitats interdisciplinaries ( no us preocupeu ningú realment entén la terminologia).

A per cert, naturalment quan tinc algun dubte miro aquell document tant senzill i que resulta tant útil, la programació no la consulto en tot el curs.