dimecres, 21 de gener del 2009

Conèixer i estimar els ocells. Joaquim Maluquer

20/01/2009



El títol d'aquest llibre està molt ben trobat, l'autor ens condueix a això, a conèixer els nostres ocells però també a estimar-los. Ja explicant curiositats, com explicant la visió de la cultura tradicional té d'ells. L'autor aprofita les seves excursions adolescents o fets que coneix per anar descrivint els ocells de Catalunya, però no és pas una guia sinó un llibre de divulgació.

Dos fets m'han sorprès: primer com es feia la identificació abans de la utilització dels prismàtics, a escopetades i segon trobar un Travé aficionat a aquestes coses, un parent?

2 comentaris:

Màrius ha dit...

Veig que has comprat el mateix llibre que jo.
Les fotos del Jordi Bas per si soles ja paguenj la pena, pel que fa a la resta -el text- malgrat es nota que és un llibre d'encàrrec, és força interessant perquè aquest senyor és el que vulgarment en diem "una Patum" , és a dir, és part de la història de l'ornitologia -i la cultura en general- catalana.

El barranc de l'Argentada ha dit...

La veritat ja el tenia ullat de les meves visites a les llibreries. I com que últimament no sé que llegir, i vaig veure que el recomanaves va caure al sarró.