diumenge, 12 de desembre del 2010

Túnel de Sant Adrián

4h



Decidim fer una excursió fins arribar al túnel de Sant Adrián, pas tradicional del camí de Santiago que va per l'interior del País Basc. El túnel evita passar per dalt de les muntanyes que separen Gipuzkoa i Araba, de fet estava fortificat i tenia una guarnició a l'Edat Mitjana. Fa dos dies la pista estava glaçada i com que des de la carretera ens diuen que hi ha una horeta decidim deixar el cotxe a la carretera per fer una passejada fins al port.

Deixem el cotxe a dalt del port al costat d'una ermita moderna i comencem a caminar per una pista asfaltada. Anem seguint les marques de GR. La pujada es fa feixuga i molt més llarga del previst. Els cotxes ens van passant pel costat. Això sí el paisatge val la pena.

Finalment veiem el túnel i fem una forta grimpada fins a dalt de tot, a la baixada està tot enfangat i realment relliscós. És curiós des de aquí es veu l'Aizkorri molt accessible. Com ha canviat el seu aspecte en aquest tres dies. El primer dia semblava una muntanya alpina i només reservada a alpinistes experimentats. Ahir des d'Arantzazu semblava una bona grimpada i avui sembla força accessible carenant.

Arribem al cotxe força cansats i malgrat ha estat molt interessant no ens deixem de sentir una mica tontos quan els cotxes ens passaven pel costat.