dimecres, 16 d’abril del 2008

Batxillerat en tres cursos.

S'obra la veda, el departament llença una normativa que en el proper curs es podran realitzar els estudis de batxillerat en tres anys. No és un batxillerat nou sinó simplement que les assignatures que ara es reparteixen en dos cursos es podran repartir en tres. Així els alumnes tindran la possibilitat de fer menys assignatures per curs i com que es pot passar amb dues pendents igualment, es simplifica el passar de curs.

En canvi el departament no diu res de com ho faran els centres per gestionar aquesta disparitat. Ja que hi hauran alumnes que cursin les matèries en dos i altres en tres alhora. Com funcionarà la normativa interna ?, tindrem alumnes entrant i sortint. És que ara toca mates2 i jo la faig al tercer any i tinc un forat. On els col·loquem?

Com ho farem amb les assignatures de dos anys? La faran els dos darrers ? O una al primer any i una altra al tercer any? I aquelles assignatures que entren a les Paau i els alumnes fa un any que no cursen?

El departament llença la veda com sempre, i les normatives els centres les descobreixen a partir de les pàgines web dels sindicats. A dos mesos d'acabar el curs, ningú ha plantejat models de repartiment en tres anys i encara hi ha el canvi de tres hores a quatre de les troncals. Una cosa és autonomia de centre i l'altra deixar els centres empantanegats. Hi ha tanta pressa a fer-ho ? Per què sempre quan arriba l'abril encara desconeixem l'organització del curs següent? Per què cada any canvia ? No es podem plantejar els canvis a un any vista per deixar als IES organitzar-se ?

D'altra banda com sempre si hi ha fracàs escolar o tenim un batxillerat que no funciona per què sempre la solució és baixar el nivell ? Per què els ho hem de posar més fàcil als alumnes? Per què no partim que el batxillerat costa un esforç i que no tothom està capacitat per fer-ho.

Ja no dic res dels itineraris de quart d'Eso ni el treball de recerca de quart ni de tots els temes que hi ha pendents a quinze dies que els alumnes es matriculin.

Malgrat les hores del cap d'estudi, i em sap greu, i que sé que d'aquí a poc s'imposarà a tots els centres, penso votar no al claustre. Crec que la reforma de l'ensenyament no va per aquí. I dues coses. PROU DE CANVIS CADA ANY!!! i PROU DE BAIXAR EL NIVELL!!!