dimecres, 26 de març del 2008

Ceret “ Els sarraïns ja han entrat a Elna i Ceret”

22 de març 2008





Enfilem l’autopista cap al nord fins arribar al Pertús, per què sempre que l’atravesso penso en Aníbal? O els musulmans i Pere Martell? Poc després ens desviem cap a Argelers, més records del Pertús per arribar al nostre destí Cotlliure.

M’imaginava un port amb unes barques i una església-fortalesa pintoresca però hi ha molt més. Del fort de Sant Elm i del Palau dels reis no en sabia res. Tot el conjunt té un encant especial. Passegem per l’escullera i donem la volta al castell. El viatge comença bé, la veritat.

Després de dinar ens acostem al cementiri i veiem la tomba de Machado. No m'agrada ni visitar cementiris, ni les visites obligatories.

Ens acostem a Port-Vendres , qui m’havia dit que valia la pena? I decidim anar fins a Elna a completar el dia. Entrem a l’església i veiem el guia que surt dient Ferme. Si són quarts de cinc! Ens hem de fer la idea que els horaris han canviat. Doncs ens aproparem cap a Ceret una mica abans del que ens pensàvem.

No sé perquè però tinc gravat al cap el vers del Canigó que diu “ els sarraïns ja han entrat a Elna i Ceret”. He descobert les dues ciutats el mateix dia.

El dia es tanca amb la vista del Canigó. Hi ha alguna forma millor d’acabar una jornada?