dijous, 20 de març del 2008

Castellfollit-Mola d'Estat


2 hores 45 minnuts


Fem una petita sortida pel Bosc de Poblet. Anem en cotxe fins a la casa forestal de Castellfollit i seguim la pista que hi surt. Després hem de trobar un camí no marcat que va a enllaçar al GR que seguirem fins arribar al mirador de la Mola d’Estat i després a la Taula dels Quatre batlles.

En teoria una excursió en que la única dificultat és encertar el camí que enllaça la pista amb el Gr-171 que va de Prades a la Pena.

Sortim de la casa forestal i em diverteixo fent excursionisme a l’antiga. Amb un mapa i treballant el sentit de l’orientació. Segueixo cada revolt amb el mapa al davant del nas per saber exactament on estic i trobar el corriol. Aquesta és la paella a l’esquerra i ara hauríem de trobar un dipòsit d’aigua... Una mica abans del que em sembla i en un corriol no marcat al mapa trobo un camí que ascendeix i porta la direcció correcta. És aquest ? es perdrà el camí? Hi ha unes marques verdes als arbres. Ascendim i arribem al Coll de la Caldereta on enllacem amb el GR.L’hem encertat. Ara sols queda seguir les marques blanques i vermelles per trobar la Mola d’Estat.

Malgrat que sigui una pista gens perdedora m’estranya no anar trobant les marques. Anem tirant i al final arribem al Clot del Llop on veiem les marques de GR. Ens hem desviat i hem anat més lluny del que volíem. Tornem pel GR que hauríem d’haver agafat. Trobem la Taula dels quatre batlles i després la Mola d’Estat. Ja m’ho havien dit , però quina vista de l’interior de les muntanyes de Prades. Ara podem desfer el camí per on hem vingut o seguir el GR i hauríem d’anar a parar al Coll de la Caldereta. Ens arrisquem i tornem pel GR i comprovem que el GR es separava de la pista que hem seguit poc després del Coll. Hem tingut sort que la pista enllaci després en el GR. Trobem el camí difícil i ens perdem al GR!!! Desfem el camí fins a Castellfollit.

Com en totes les excursions pel Bosc de Poblet, s’acaba amb un vermut abans de dinar a Cal Fonoll. I amb un altre lloc que penso sovintejar en el futur ( Mola d’Estat).