dimarts, 26 d’abril del 2011

Lisboa: Belem

Aprofitem el matí del segon dia per acostar-nos al barri de Belem. Em fa especial il·lusió anar-hi. De petit devorava una enciclopèdia d'història universal que tenia dues grans fotografies en el capítol de l'època dels descobriments: una de la Torre de Belem i una altra del monument al descobridors. Potser vaig llegir els sis volums unes vint vegades ( per què he acabat fent física i no història?).

Agafem el tramvia 15 a la Plaça del Comerç. Un dels errors que fem! A la plaça de Figueira haguéssim pogut seure i ara hem d'anar una bona estona com a sardines. I això que ho hem estat discutint bona estona! I teníem les dues parades igual d'aprop!

Passegem per Belem: Monestir dels Jerònims, monument als descobridors i Torre de Belem. Al monestir no entrem. Hi ha una cua de més d'una hora i amb la Mar ni ens ho plantegem. Això sí, entrem a l'església, és preciosa.





I llavors anem a menjar Pastéis de Belém. Surt a totes les guies i és el més típic de Lisboa. Em quedo garratibat. La gent fent fotos als cambrers, a les guerres on surt el nom, fent-se una foto fent una mossegada a un pastís a l'entrada de la cafeteria-pastisseria. Estem bojos? Això sí, els pastissos estan de mort.