dilluns, 16 de febrer del 2015

L'aigua és això. David Foster Wallace



Sinopsis: la conferència que va realitzar l'autor a uns graduats en humanitats al seu acte de graduació sobre el valor de les mateixes.

dimarts, 10 de febrer del 2015

Awalé

Tornem a estar en la setmana cultural de l'institut i per variar he decidit fer el meu taller d'un joc de tauler tradicional. Aquest cop ha estat l'Awalé, ja que la companya que normalment ho feia ja no està a l'institut i hi ha una bona quantitat de jocs al departament. Ha funcionat prou bé, el millor de tots els jocs que he provat els altres anys (Bach Chal, Alquerc i Morris de nou). Si dijous torna a anar bé potser l'any que ve repeteixo. Això sí, els he fet jugar amb llenties massa petites, dijous cigrons!

No explico res del joc, aquesta pàgina és excepcional www.awale.info explicació de la història, de les regles i un simulador.

Per cert encara que quedi pedant no puc deixar d'associar aquest joc a una imatge que tinc gravada.

Akakus (Líbia) el paisatge més impressionant que he vist mai, els tuaregs que ens acompanyen tenen una estona morta, fan dotze foradets a la sorra, posen a cadascú dels forats quatre femtes de camells seques i comencen a jugar a...