dissabte, 23 d’agost del 2014

Suïssa. Estany i glaciar de Moury

Últim dia abans de marxar de Suïssa. Ja que avui no mana la Mar decidim anar d'excursió.A on? És fàcil. Ahir ens vam quedar amb unes ganes boges d'endinsar-nos pels paisatges de Moury. No ens defrauda gens. L'únic problema el tenim quan una de les vaques intenta menjar-nos el nostre esmorzar. Per cert veiem algunes cops entre les testes de les vaques, una les grans tradicions d'aquesta regió de Suïssa.

Acabem el viatge amb una foundie i una raclette espectaculars.

La tornada la fem per una altra via, ens haguèssim estalviat unes quantes hores de cotxe a l'anada!


divendres, 22 d’agost del 2014

Suïssa. Grimetz

Avui és l'aniversari de la Mar, així que com a regal d'aniversari li deixen escollir que vol fer avui. Naturalment no vol anar d'excursió, ens acostem  a Grimetz a comprar un pastís. i juguem una bona estona al parc infantil. Abans d'anar a dinar ens acostem a la presa de Moury i contemplem el glaciar de Moury. Un paisatge impressionant a 10 minuts caminant del cotxe. Naturalment descobrirem a Mataró que les fotos no han sortit. A la tarda fem una passejada per Sant Jean fins baixar al riu.

 La glacera de Moury

 Una ermita de camí a Grimetz

L'ermita de St Jean amb creu inclosa.

dijous, 21 d’agost del 2014

Suïssa.Zinal

Decidim fer l'excursió partint de Zinal que no vam poder fer dos dies abans. Parem a fer fotos amb les vaques, cavalls. La Mar no para de dir que hem vingut a les muntanyes per emportar-nos un cavall a Mataró, que dormirà a la terrassa i que anirà a escola amb el cavall al costat de la mare que va amb bici. Ens arribem fins el refugi del Petit Mountet, aprofitem per dinar ja que s'ha fet molt més tard del que pensàvem. Dinar observant un 4000 mil i una gelera al fons és el primer cop que ho fem. Per cert al mig de la baixada ens adonem que no hem fet cap foto de la vista del refugi! Igualment a Mataró ens adonem que totes les fotos que hem fet amb l'objectiu petit han sortit cremades i es que no ajustava bé. Tret d'un petit tros abans del refugi la Mar ha fet tota l'excursió caminant!




dimecres, 20 d’agost del 2014

Suïssa. Grimetz

Volíem fer l'excursió que va quedar pendent del dia anterior però fa mal dia i ens acostem a Grimetz, un poble pintoresc. Passegem pel poble i ens entretenim una bona estona en un parc infantil perquè disfrutin.El poble està ple de mòbils de fusta que aprofiten la força de l'aigua per moure's.



dimarts, 19 d’agost del 2014

Suïssa. Vissoe

Decidim fer una petita excursió de Vissoe fins al poblet de Fang. Al principi el camí sembla molt xulo però després va a parar a una pista asfaltada. Troben dos operaris que l'estan arreglant, un s'està fent un frankfurt amb el soplet! Ens miren en cara d'estranyats i és que ens hem perdut. A la tornada la Mar comença a rondinar però agafem una decera. Com més empinat, relliscós i estret més contenta puja. Fa un moment es queixava i ara jo estic panteixant i ella riu.

 El principi del camí.

La drecera.

dilluns, 18 d’agost del 2014

Suïssa. Zinal

El primer dia ens toca situar-nos una mica. Hem de pagar la resta de l'apartament i anar a una oficina de turisme a pagar la taxa turística. Anem a Vissoe aprofitem per comprar però no hi ha oficina de turisme així que ens acostem a Zinal al final de la Vall i allà descobrim que amb aquesta taxa podem accedir a totes les activitats de la vall. Com que cada poble té una cosa tenim una oferta força complerta pels nens: piscina, mini golf, tots els remuntadors gratuïts... El que ens passarà és que pels matins anirem d'excursió, dinarem tard i després farem el ronso una mica. Com que a França tot tanca a les sis, al final no aprofitarem res de tot això, però ja ens va bé. Comencem a descobrir que l'hem encertat i que segurament ens quedarem a la vall totes les vacances.

També ens donen un petit mapa turístic, de l'estic del mapa de pistes d'esquí, marca tot d'excursions per fer amb la seva duresa i temps. Mai havia vist un mapa tant senzill, tant ben fet i amb tanta informació.

Ja que estem a Zinal volem aprofitar fer una petita excursió però al final s'ha fet tard i ens anem a l'apartament després d'estirar una mica les cames.

diumenge, 17 d’agost del 2014

Suïssa. Anada

Decidim fer el viatge d'anada en dos dies amb parada a Grenoble. Això fa que sortim tard de Casavells perquè no hem de fer molts quilòmetres el primer dia. Arribem allà les sis i ens limitem a fer una petita volta per estirar les cames al voltant de l'hotel, barri obrer francès.

L'endemà el fet de no voler pagar l'abonament anual d'autopistes fa que fem una bona volta pel sud del llac de Ginebra, amb les conseqüents caravanes al ser un lloc turístic. Total arribem molt tard a Sion on creiem que està el nostre apartament. Llavors comencem a ascendir uns vint quilòmetres per una carretera plena de revolts remuntant la vall d'Anniviers fins arribar al nostre poble St Jean. Estem esgotats però la vista compensa. Ens limitem a fer una petita passejada pel poble, demà ja farem coses.

Descobrim com són els pobles suissos tot de cases de fusta individuals, properes però que no es toquen, entre orreos  alguns dels quals han tapat els el pilars amb parets per fer una vivenda de dos pisos.

St Jean d'Anniviers

La vista des de el balcó de l'apartament d'esquí.

Un detall dels quatre mils que veiem tot esmorçant.

dilluns, 11 d’agost del 2014

Un día de cólera. Arturo Pérez-Reverte.

Coneixent les tendències ideològiques de l'autor i la temàtica em feia una mica de basarda aquest llibre. I encara que cau especialment al tancament del llibre en aquesta aspecte, cal remarcar que es un bon escriptor de best-sellers, t'atrapa de bon inici fins al final. Cosa que no vol dir que sigui cap gran escriptor, però et sap entretenir.

Sinopsis: els fets del dos de maig a Madrid.