dimarts, 12 de març del 2013

Contes infantils.

Avui he anat a la biblioteca amb la Mar i hem xafardejat dos llibres, els primers que hem trobat.

El primer:

Vam pujar una muntanya, vam baixar una muntanya, vam fer un forat, vam enterrar l'avi, vam fer una casa a sobre. Ara vivim tots junts. Eh?

El segon:

El Bruno és una ovella que es pensa que té mala sort però potser no és veritat.

Primer es veu que comença a ploure i quan va a aixoplugar-se sota un arbre no hi ha lloc per a ella perquè hi és tot el ramat i quan s'allunya cau un llamp i els mata a tots. Segon vol anar a patinar però tot el ramat està patinant i no s'hi cap, quan s'allunya el gel es trenca i tots moren ofegats. Després s'equivoca de camí i es veu com tot el ramat el porten a un camió i a l'escorxador i...Tots els contes infantils són així d'optimistes?

dilluns, 4 de març del 2013

Guerra de les Gàl·lies. Comentaris de la Guerra Civil. Juli Cèsar


El tastet dels primer tres capítols de la Guerra de les Gàl·lies es vàrem quedar curts i he aprofitat per completar tots els capítols quan he tingut ocasió. El mateix comentari que l’altra vegada, es llegeixen d’una tirada. En canvi els Comentaris de la Guerra Civil se m’han fet una mica feixucs, potser empatx?

            Sinopsis: Les campanyes de Juli Cèsar a les Gàl·lies i la Guerra Civil que l’enfronta a Pompeu, descrites per ell mateix.